-масла сметанкавае - 420 г
-цыбуля рэпчатая - 50 г
-сліўкі - 50 г
-віно белае - 50 мл
-цытрына - 0.5 шт
-зеляніна пятрушкі - 5 г
-соль - па густу
Дробна нашаткаваную рэпчатую цыбулю спасераваць,
уліць белае віно і ўварыць у зачыненым посудзе,
затым дадаць туды дробна насечаную зеляніну пятрушкі,
цытрынавы сок, соль па густу.
Сумесь размяшаць і працерці праз сіта, уліць сліўкі
і злучыць з размякчаным сметанкавым маслам.
Усё добра перамяшаць.
Атрыманай аднастайнай масе надаць форму брусочкаў ці каўбасак і астудзіць.
Выкарыстоўваць для падрыхтоўкі бутэрбродаў (з кількамі, селядцом, анчоусамі),
падаваць да халодных страў і закусак.
|