Масленыя сумесі выкарыстоўваюць для бутэрбродаў, афармлення
і паляпшэнні густу мясных і рыбных страў.
-перац гарошкам здробнены (па жаданні) - 6 шт.
-воцат - 1 ст. лыжка
-яечны жаўток - 2 шт.
-масла сметанкавае - 200 г
-соль
Складовыя масла рыхтуюць, змешваючы заправы
і іншыя інгрэдыенты з размякчаным маслам,
якому затым надаюць форму рулета дыяметрам 2 см,
змяшчаюць у тлушчанепранікальную паперу ці фальгу,
пакідаюць у халадзільніку да зацвярдзення
і, калі спатрэбіцца, адразаюць ад яго кавалачкі.
1. Масла з пятрушкай: здробненая пятрушка і цытрынавы сок.
2. Травяное масла: сумесь травы (шніт-цыбуля, эстрагон, фенхель, кроп) і цытрынавы сок.
3. Масла са шніт-цыбуляй: здробненая шніт-цыбуля і цытрынавы сок.
4. Часнычнае масла: часнычны сок і здробненая пятрушка ці іншая трава.
5. Анчоуснае масла: некалькі кропель экстракта анчоусаў ці працёртыя анчоусы.
6. Другое часнычнае масла: расцёрты да кашыцы часнык.
7. Гарчычнае масла: гарчыца.
8. Масла з пячоначнага паштэта: расцёрты ў пасту пячоначны паштэт.
Складовыя масла падаюць да рыбы-грыль,
некаторым відам смажанай рыбы
і да мяса-грыль, выкарыстоўваюць для бутэрбродаў.
|