Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ТКЕМАЛІ СОУС ПРОСТА

    -1 кг cліў, пажадана ледзь недаспелых

    (ткемалі, алыча, цёрн, вугоркі, італьянскі чарнасліў)

    -4-5 зубчыкаў часныку, парэзаць

    -½-1 кубак вады (колькасць залежыць ад якасці сліў)

    -1-2 свежых ці сушоных вострых перчыка тыпу чылі,

    халапеньё (ці прыкладна ½ г.л. кайенского перцу)

    -2-3 парасоніка кропу (можна пераспелага)

    -ці 1 г.л. насення кропу

    -1 ст.л. хмелі-сунелі

    -½ -1 ст.л. молатай каляндры

    -соль па густу -1-2 г.л. цукру па густу (калі сліва вельмі кіслая)

    -½ -1 кубак парэзанай зеляніны кінзы

    -½ -1 кубак парэзанай зеляніны перачнай мяты

    - і/ці ¼ - ½ кубкі парэзанай зеляніны фіялетавага базіліка

    (можна замяніць на зялёны)

     

    Сліву разрэзаць напалову папярок. Павярнуць палоўкі ў розныя бакі.

    Атрымаюцца дзве палоўкі слівы: адна з костачкай, другая - без.

    Палоўкі з костачкай разрэзаць уздоўж. Выняць костачкі.

    Гэта адносіцца не да ўсіх гатункаў слівы.

    Некаторыя гатункі слівы разрэзаць вельмі цяжка,

    у гэтым выпадку трэба рыхтаваць з костачкамі, а потым,

    калі сліва разварыцца і распадзецца, костачкі выняць.

    Слівы скласці ў рондаль, дадаць парасонікі кропу, ½ кубка вады,

    давесці да кіпення і варыць на невялікім агні,

    час ад часу памешваючы, прыкладна 30-35 хвілін.

    Дадаць парэзаны часнык, кінзу, востры перац, сухія спецыі, соль.

    Пры дапамозе блендэра змалоць слівовую сумесь

    да аднастайнага стану.

    Паспрабаваць, дадаць соль і спецыі па густу.

    Калі соус занадта густой, дадаць трохі вады. Размяшаць.

    Давесці да кіпення і варыць на вельмі маленькім агні

    прыкладна 10 хвілін.

    Гарачым раскласці ў сухія слоікі. Шчыльна зачыніць.

    Захоўваць у халодным месцы (халадзільніку).

    Парада:

    Калі няма блендэра, соус можна прапусціць праз мясасечку з дробнай

    рашоткай ці працерці праз друшляк. Нататка: 1 кубак = 240 мл

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 326 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar