Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ТКЕМАЛІ З ЦЁРНА З МЯТАЙ

    На 1 кг цёрну ўзяць шклянку вады, кінзу адзін пучок/пры варцы цёрну

    дадаць, так званую, старую кінзу з суквеццямі ў выглядзе зярняткаў/ і

    мяту і пачынаць тушыць, прыкладна праз 15 хвілін пасля закіпання

    выключыць і пакінуць рондаль, са шчыльна зачыненым вечкам,

    астываць.Хай зеляніна і цёрн "абмяняюцца водарамі". Затым цёплую

    масу працерці праз друшляк, з як мага дробнымі дзірачкамі, і паставіць

    на маленькі агонь, дадаючы соль і цукар па густу /дзесьці 1 ст.л солі і 2

    ст.л цукру/ і хай трохі пакіпіць,затым дадаць пракручаныя праз

    мясасечку кінзу /1 пучок/, мяту /1 пучок/, часнык /4 зубчыка/, 1 востры

    перчык разам з зернямі /можна і сухі чырвоны/,варыць хвілін 10 увесь

    час памешваючы і перыядычна спрабуючы, можна дадаць вады, калі

    будзе вельмі густая кансістэнцыя і соль з цукрам адрэгуляваць па

    вашым густу. Вось і ўсё, гэтак жа робіцца і на зіму, толькі цеплавая

    апрацоўка павялічваецца, бутэлькі стэрылізуюцца,зверху наліваецца

    кіпячы сланечнікавы алей. праціраем цёрн выгляд знізу вось што

    засталося зеляніна на пліце ткемалі на спробу сіропчык з цёрну і хатні

    хлеб

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 321 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar