-125 г сметанкавага масла,
-2 сырых яечных жаўтка,
-1 ст. лыжка таматавага соусу,
-5 г сухой молатай рэзкай травы
-ці 2,5 г свежай зеляніны,
-1-2 лісціка чарамшыны ці часнычніцы,
-зубчык часныку.
Сметанкавае масла старанна расцерці з сырымі жаўткамі,
дадаць таматавы востры соус, соль, маяран молаты,
мелісу цытрынавую ці кацямятку цытрынавую, здробнены часнык.
Узбіваць да крэмападобнага стану, астудзіць.
Увесну і ўлетку рэзкую траву можна ўнасіць свежай, дробна нарэзанай,
а часнык замяніць чарамшынай ці часнычніцай, апенькам часнычным.
|