Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    СОУС ТКЕМАЛІ З ГРУЗІНСКІХ СЛІЎ

    -1 кг ткемалі;

    -чвэрць шклянкі вады;

    -некалькі долек часныку;

    -перац струкавы.

     

    Перабярыце ткемалі. Іх мыюць халоднай вадой.

    Затым іх трэба нарэзаць напалову і раскласці ў рондальчыку.

    У рондаль таксама трэба дадаць вады.

    Сумесь пастаўце на агонь, давядзіце да кіпення

    і чакайце, пакуль скурка не пачне спаўзаць.

    Потым ткемалі ператрыце драўлянай лыжкай.

    Гэта робіцца скрозь друшляк - так выдаляюцца скурка і костачкі.

    У асобны рондаль выкладзіце расцёртыя слівы.

    Варыце далей, памешваючы да патрабаванай гушчыні.

    Папярэджваем, што маса ткемалі моцна ліпучая па стаўленні да дна.

    Прыкладна за 5 хвілін да выключэння патрэбна соль.

    Дадайце таксама струкавы перац

    і іншыя інгрэдыенты - часнык, кінзу, можна - амбало.

    Калі соус будзе гатовы - яго трэба разліць праз варонкі ў бутэлькі.

    Напоўніце іх па горлачка. Ужо ў бутэльку заліце алей - па 1 ст.л.

    Корку папярэдне распарце.

    Ужо зачыненыя бутэлькі прасмальваюць.

    Захоўвайце ў халодным месцы.

    Такі адзін са спосабаў рэцэпту соусу ткемалі з грузінскіх сліў.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 146 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar