
-1 кг ткемалі;
-чвэрць шклянкі вады;
-некалькі долек часныку;
-перац струкавы.
Перабярыце ткемалі. Іх мыюць халоднай вадой.
Затым іх трэба нарэзаць напалову і раскласці ў рондальчыку.
У рондаль таксама трэба дадаць вады.
Сумесь пастаўце на агонь, давядзіце да кіпення
і чакайце, пакуль скурка не пачне спаўзаць.
Потым ткемалі ператрыце драўлянай лыжкай.
Гэта робіцца скрозь друшляк - так выдаляюцца скурка і костачкі.
У асобны рондаль выкладзіце расцёртыя слівы.
Варыце далей, памешваючы да патрабаванай гушчыні.
Папярэджваем, што маса ткемалі моцна ліпучая па стаўленні да дна.
Прыкладна за 5 хвілін да выключэння патрэбна соль.
Дадайце таксама струкавы перац
і іншыя інгрэдыенты - часнык, кінзу, можна - амбало.
Калі соус будзе гатовы - яго трэба разліць праз варонкі ў бутэлькі.
Напоўніце іх па горлачка. Ужо ў бутэльку заліце алей - па 1 ст.л.
Корку папярэдне распарце.
Ужо зачыненыя бутэлькі прасмальваюць.
Захоўвайце ў халодным месцы.
Такі адзін са спосабаў рэцэпту соусу ткемалі з грузінскіх сліў.

|