
-слівы ці алыча - 1 кг,
-2 сталовых лыжкі сечанай кінзы,
-2 сталовых лыжкі сечанага кропу,
-часнык - 2-3 зубчыка,
-сушоны востры чырвоны перац - 1/4 гарбатнай лыжкі (можна замяніць свежым струкавым вострым перцам па густу),
-вада - 1/4 шклянкі,
-соль - па густу,
-цукар - па густу
Слівы вымыць і скласці ў рондаль.
Да сліваў дадаць ваду, паставіць рондаль на агонь,
давесці да кіпення і варыць, зрэдку змешваючы,
~10 хвілін (слівы не павінны моцна разварыцца,
але ад іх павінна пачаць адставаць скурка).
Затым слівы адкінуць на друшляк.
Вадкасць ад сліў пераліць у асобную міску (з яе можна будзе сварыць кісель).
Слівы працерці праз друшляк, адлучаючы скурку і костачкі (костачкі са
скуркай выкінуць ці выкарыстоўваць для падрыхтоўкі кісяля ці ўзвара).
Зеляніну вымыць, абсушыць
і вельмі дробна нарэзаць ці здрабніць у блендэры.
Часнык ачысціць і прапусціць праз часнычны прэс.
Свежы востры перац дробна пасекчы.
Працёртую масу са сліў зноў паставіць на агонь,
дадаць соль, цукар і давесці да кіпення.
Пакласці зеляніну, часнык і перац, пракіпяціць ~2 хвіліны,
здымаючы пену.
Разліць па стэрылізаваных бутэльках ці слоікам і закаркаваць.
Бутэлькі з соусам ахінуць і пакінуць да поўнага астывання.
Захоўваць соус у прахалодным месцы.

|