Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    СОУС СА СЛІЎ (ТКЕМАЛІ)

    -слівы ці алыча - 1 кг,

    -2 сталовых лыжкі сечанай кінзы,

    -2 сталовых лыжкі сечанага кропу,

    -часнык - 2-3 зубчыка,

    -сушоны востры чырвоны перац - 1/4 гарбатнай лыжкі (можна замяніць свежым струкавым вострым перцам па густу),

    -вада - 1/4 шклянкі,

    -соль - па густу,

    -цукар - па густу

     

    Слівы вымыць і скласці ў рондаль.

    Да сліваў дадаць ваду, паставіць рондаль на агонь,

    давесці да кіпення і варыць, зрэдку змешваючы,

    ~10 хвілін (слівы не павінны моцна разварыцца,

    але ад іх павінна пачаць адставаць скурка).

    Затым слівы адкінуць на друшляк.

    Вадкасць ад сліў пераліць у асобную міску (з яе можна будзе сварыць кісель).

    Слівы працерці праз друшляк, адлучаючы скурку і костачкі (костачкі са

    скуркай выкінуць ці выкарыстоўваць для падрыхтоўкі кісяля ці ўзвара).

    Зеляніну вымыць, абсушыць

    і вельмі дробна нарэзаць ці здрабніць у блендэры.

    Часнык ачысціць і прапусціць праз часнычны прэс.

    Свежы востры перац дробна пасекчы.

    Працёртую масу са сліў зноў паставіць на агонь,

    дадаць соль, цукар і давесці да кіпення.

    Пакласці зеляніну, часнык і перац, пракіпяціць ~2 хвіліны,

    здымаючы пену.

    Разліць па стэрылізаваных бутэльках ці слоікам і закаркаваць.

    Бутэлькі з соусам ахінуць і пакінуць да поўнага астывання.

    Захоўваць соус у прахалодным месцы.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 300 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar