-сліва - 700 г
-часнык - 4 зубчыка
-кінза, пятрушка - пучок
-цытрына - чвэртачка
-перац чылі - 1 штучка
-аліўкавы алей - ледзь ледзь
1 Сліву памыць, прыбраць костачкі.
2 Сліву перакласці ў рондальчык, цалкам пакрыць вадой, даць закіпець,
потым варыць яшчэ 10 хвілін на павольным агні.
Зеляніну, часнык, перац: дробна насекчы.
3 Зліць ваду са слівы, даць трошкі астыць, дадаць усе інгрэдыенты,
уключаючы спецыі і сок чвэртачкі цытрыны, ў блендэр разам са слівамі.
Націснуць на кнопку блендэра
і сачыць за ператварэннем нашых ягад у ткемалі:
Павінна атрымаецца пюрэ.
4 Перакласці пюрэ ў гатовыя слоічкі, зверху наліць трохі аліўкавага
алею (ён служыць дадатковай абаронай і не працякае ў нутро).
Даць слоікам астыць, потым паставіць у халадзільнік.
Вельмі смачна з курыцай і качкай!
Прыемнага апетыту!
|