Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ЗЯЛЁНАЕ ТКЕМАЛІ

    Калі вы жадаеце сварыць ткемалі на зіму, пажадана ўзяць кроп і кінзу з суквеццямі, г.зн. пастарэлыя (яны духмяней), калі для неадкладнага ўжывання, бярыце свежыя.

    -1 кг алычы,

    -1 ст. вады

    -па невялікім пучку кропу і кінзы

    -4-5 долек часныку

    -перац чырвоны

    -соль,

    -цукар па густу,

    -амбало (гэта такая траўка,якая надае характэрны водар ткемалі, па іншым яе завуць блошная мята ці палее-трава.) Выглядае яна вось так: але калі не дастанеце, не бяда, без яе густ не пакутуе.

     

    Зеляніну вызваліць ад сцеблаў (іх не выкідаць, спатрэбяцца).

    Мытую алычу пакласці ў рондаль, зверху пакласці сцеблы кропу і кінзы,

    дадаць вады і варыць, пакуль скурка не пачне адставаць.

    Астудзіць, працерці праз друшляк (галінкі выкінуць).

    Амбало таксама вызваліць ад галінак і разам з зелянінай і часныком

    пракруціць у мясасечцы, можна здрабніць ў блендэры.

    Дадаць да працёртых ткемалі і варыць хвілін 10, затым пасаліць,

    паперчыць, дадаць цукар па густу і яшчэ хвіліны 2 пагатаваць.

    Наліць у чыстыя сухія бутэлькі, зверху наліць трохі алею

    і можна хаваць на зіму.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 308 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar