-ткемалі ці слівы
-уцхо-сунелі,
-хмелі-кінзі,
-шафран імерэтынскі,
-кроп кветачка – трохі,
-кінза кветачкамі - вельмі шмат,
-часнык
-цукар,
-соль,
-востры струкавы перац
Сварыць ткемалі у вадзе (якая ледзь пакрывае іх). Працерці.
Дадаць у ткемалі прапушчаныя праз мясасечку зеляніну і часнык,
рэзкія затаўкі, сварыць.
Соус кіпячым разліць па бутэльках.
Адразу ж герметычна зачыніць вечкамі. Ткемалі - гэта від слівы.
Яны памерам з грэцкі арэх.
Бываюць жоўтага, чырвона-ружовага, зялёнага колеру.
Браць звычайна трэба спелыя, таму што неспелыя - вельмі кіслыя.
Для соуса можна ўзяць яшчэ цёрн і змешаць з ткемалі.
Можна змешваць у роўных колькасцях,
тады ткемалі атрымліваецца вельмі прыгожага чырвонага колеру.
|