Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ТКЕМАЛІ З ТАМАТАВАЙ ПАСТАЙ

    Ткемалі-выдатны соус да мясных і рыбных страў.

    Акрамя таго, ён усмакуецца аматарам вострага.

    Яго можна проста нашмараваць на хлеб і перакусіць па-хуценькаму.

    -алыча

    -таматавая паста

    -часнык

    -соль

    -цукар

    -чылі

    -перац (парашок)

    -пятрушка

    -кроп

    -кінза

     

    Алычу прамыць, сварыць без вады і працерці праз сіта,

    каб адлучыць ад костачак.

    На 3 літра варанай алычы патрабуецца

    прыкладна 0,5 літра таматавай пасты.

    Пасту ўмяшаць у алычу, затым выдушыць туды галоўку часныку

    (можна і менш), дадаць соль па густу, цукар, калі алыча занадта кіслая.

    Далей дадаць вострага чырвонага перцу чылі.

    Трэба вельмі шмат зеляніны. Чым больш, тым лепш.

    Няма строгага набору зеляніны для гэтага соусу.

    Лепш за ўсё падыходзяць пятрушка, кроп, кінза, базілік.

    Зеляніну нарэзаць (не вельмі дробна, у т.л. і сцеблы) і дадаць у соус.

    Усё старанна перамяшаць, давесці да кіпення і раскласці па слоіках.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 130 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar