Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    МАСЛЯНЫЯ СУМЕСІ

    Ва ўсіх рэцэптах настойліва рэкамендуецца замяняць маргарын на сметанкавае масла.

    Маргарын (прадукт хімічнай перапрацоўкі алеяў) утрымоўвае шкодныя трансжыры і асабліва непажаданыя ў дзіцячым харчаванні.

    Тлушчы надаюць бутэрброду густ і сакавітасць, злучаюць прадукты з хлебам.

    Натуральныя тлушчы (не маргарын) утрымоўваюць і неабходныя прыродныя тлушчараспушчальныя вітаміны.

    Недахоп гэтых вітамінаў прыводзіць да гіпавітамінозу - гэта варта ўлічваць прыхільнікам безжыравых дыет!

    На 50 г хлеба варта браць 10-15 г масла ці масленых сумесяў.

    Масла нашмароўваюць на хлеб, часам з яго робяць упрыгожванні - кветкі, ролік, кубік і г.д.

    Масла павінна быць свежым і мець добры густ.

    З салёнымі прадуктамі (кілька, селядзец, вэнджаніна) рэкамендуецца несалёнае масла,

    а з гароднінай (агуркі, памідоры, салаты) можна ўжываць і салёнае.

    Пры падрыхтоўцы бутэрбродаў масла і маргарын павінны быць мяккімі, тады ўвесь бутэрброд можна пакрыць раўнамерным пластом.

    Перад ужываннем масла ці маргарын трымаюць некалькі гадзін пры пакаёвай тэмпературы,

    затым расціраюць невялікай драўлянай лыжкай у глінянай, эмаляванай ці фаянсавай місцы ці злёгку ўзбіваюць.

    Калі масла (маргарын) бяруць прама з холаду, тое яго трэба перш расцерці лыжкай на дне міскі, а затым узбіць.

    Для таго, каб разнастаіць густ бутэрбродаў, масла ці маргарын можна заправіць.

    Дадаваныя да масла (маргарыну) заправы можна нацерці на тарцы, пасячы

    ці працерці праз сіта і змяшаць з расцёртым маслам.

    Рэкамендуецца ўзбіваць сумесь да атрымання светлай аднастайнай масы.

    Каб сумесь была лягчэйшай і смачнай,

    можна дадаць таксама трохі смятаны ці густога белага соусу

    і ўзбіць усё разам.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (14.11.2014)
    Праглядаў: 168 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar