Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ТКЕМАЛІ СА СЛІВЫ-ВУГОРКІ

    -1 кг сліў (без костачак),

    -50 г цукру,

    -20 г солі,

    -6 г часныку,

    -1,5 г чырвонага горкага перцу (струком ці молатага),

    -50 г кінзы,

    -50 г кропу,

    -1/2 г лыжкі молатай каляндры

     

    Слівы перабраць, выцягнуць костачкі, прапусціць праз мясасечку.

    Пакласці соль, цукар і кіпяціць 5 хвілін.

    Дадаць вельмі дробна парэзаныя часнык, перац, зеляніну

    і молатую каляндру.

    Давесці да кіпення. Зняць з агню.

    Пасля астывання соус гатовы да ўжывання.

    Па рэцэпту , калі гэты соус нарыхтоўваецца на зіму,

    пасля закіпання ўліць воцат з разліку 1/2 г лыжкі 70% воцату

    на 1 л соусу, разліць у падрыхтаваныя слоікі і закатаць,

    але можна не дадаваць воцат,

    толька патрэбна захоўваць ў прахалоднай каморцы.

    Добра ахінуць і пакінуць да астывання.

    Гэты соус вельмі добры да шашлыка і да мяса.

    Перад падачай на стол дабавіць свежую, дробна парэзаную, зеляніну

    і выціснуць часнычок. Вельмі смачна.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (15.12.2014)
    Праглядаў: 138 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar