Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    ГРАЧАНА-ПШАНІЧНЫЯ ЗАВАРНЫЯ ДРАЖДЖАВЫЯ БЛІНЫ

    Бліны смачныя, але трохі дзіўныя.

    Цеста атрымліваецца не маналітнае, як у звычайных пшанічных блінах,

    а друзлае, рассыпістае і трохі крупчастае.

    Даволі моцна адчуваецца густ і водар грэчкі.

    Я паспрабавала зрабіць бліны на адной толькі грачанай муце -

    не атрымалася, бліны не проста дзёрліся,

    а літаральна рассыпаліся ад найменшага дакранання.

    РОШЧЫНА

    -1 шклянка грачанай мукі,

    -2 г. лыжкі цукру,

    -3 шклянкі кіпеню,

    -1 шклянка малака,

    ~15г свежых дрожжаў (брусок памерамі 4х3х3см)

    або 30~40г свежых дрожжаў

    (у залежнасці ад варыянту падрыхтоўкі цеста)

    ЦЕСТА

    -3 яйкі,

    -5~8 ст. лыжак масла,

    -1~1,5 шклянкі пшанічнай мукі,

    -1/4 шклянкі цукру,

    -1 г. лыжка солі

     

    Грачаную муку і 2 г лыжкі цукру насыпаць у глыбокую міску і ўліць

    3 шклянкі кіпеню, інтэнсіўна пры гэтым размешваючы.

    Павінна атрымацца каша-размазня.

    Калі падчас заварванняў атрымаліся камячкі, дбайна расцерці іх лыжкай.

    Пакінуць астываць да цёплага.

    Павольны варыянт падрыхтоўкі цеста.

    У цёплую грачаную масу ўмяшаць 15г дрожжаў, уліць 1 шклянку малака

    і паставіць у халадзільнік на ноч.

    Раніцай міску з рошчынай паставіць у цёплую ваду

    і падцяпліць цеста да цёплага.

    Хуткі варыянт падрыхтоўкі цеста.

    У цёплую грачаную масу ўмяшаць 30г дрожжаў, уліць 1 шклянку малака

    і паставіць міску ў цёплую ваду на 1,5~2 гадзіны.

    Калі бурленне пойдзе актыўна, то часу можа быць выдаткавана менш.

    У другой місцы ўзбіць у пену яйка з 1/4 шклянкі цукру, соллю

    і раслінным алеем або растопленым сметанкавым маслам.

    (Для большай пышнасці бліноў можна ўзбіць асобна жаўткі з маслам

    і соллю і бялкі з цукрам.)

    У грачаную рошчыну ўліць яечную сумесь, размяшаць.

    Усыпаць 1 шклянку пшанічнай мукі. Размяшаць.

    Паступова дасыпаць гэтулькі мукі, каб атрымалася густое цеста.

    Патэльню разагрэць, дно вышмараваць маслам.

    Выкласці некалькі лыжак (2~3 драўляныя лыжкі) цеста

    і размазаць яго ў невялікі (не меней 5мм вышынёй) круг.

    (Грачаныя бліны традыцыйна робяцца невялікіх памераў -

    велічынёй прыкладна з гарбатны сподак.)

    Пякчы на сярэднім або на ледзь менш сярэднім агні.

    Калі верхні бок падсохне прыкладна на 70~80%

    і ўсе бурбалкі палопаюцца, блін перавярнуць на другі бок.

    Калі ніз бліна падсмажыцца перш, чым падсохне верх, агонь зменшыць.

    Выхад: 15 бліноў дыяметрам 14~15см і таўшчынёй 3~5мм.

    Падаюць грачаныя бліны звычайна не з салодкімі,

    а з салёнымі дадаткамі:

    - з ікрой,

    - з салёнай рыбай,

    - са смятанай з соллю і дробна парэзанай зелянінай,

    - са смятанай з соллю і дробна нацёртымі свежымі агуркамі,

    - з аліўкамі,

    - з хрэнам,

    - з сырам,

    - з салёнымі агуркамі,

    - з зялёным гарошкам,

    - з дробна парэзанымі і злёгку падсмажанымі сасіскамі,

    - з смажанай цыбуляй,

    - з салатай з варанага яйка і зялёнай цыбулі... і т.п.

    Таксама да бліноў падаюць маленькі кубачак

    з растопленым сметанкавым маслам

    Катэгорыя: Крупяныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (01.12.2014)
    Праглядаў: 163 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar