| Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 147 Паказана матэрыялаў: 51-100 |
Старонкі: « 1 2 3 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Рэжым магутнасці - поўная магутнасць. Сварыць і астудзіць кашу, дадаць працёрты тварог, соль, цукар, масла, сырое яйка і перамяшаць.
|
Кашу, тварог, яйкі, масла, соль і цукар змяшаць у вялікай місцы.
|
Гатовую грачаную кашу змяшайце з абсмажанай цыбуляй, запраўце алеем. Вычышчаны качан капусты апусціце ў падсоленую кіпячую ваду і варыце не больш за 10 хвілін.
|
Ачысціць ляшча, вытрыбушыць, прамыць, нацерці соллю, начыніць і запекчы ў духоўцы.
|
Грэчку падсмажыць на сухой патэльні, усыпаць у кіпячую ваду, дадаць соль, крышку масла і на слабым агні варыць да набракання круп, пасля чаго даліць малака.
|
Гатовую рассыпістую грачаную кашу (цёплую або астуджаную) змяшаць з прапушчаным праз мясасечку тварагом, дадаць яйкі, соль, цукар, смятану і змяшаць.
|
У кіпячае малако ўсыпаць крупу і варыць яе да загусцення. Пасля гэтага пакласці тварог, прапушчаны праз мясасечку, смятану, размяшаць, дадаць сырыя яйкі, соль, цукар.
|
Перабраць грэчку. Нагрэць патэльню, растапіць на ёй масла. Абсмажыць у масле крупу, каб зерне падсмажылася.
|
Грэчку прамыць у халоднай вадзе, адварыць да гатовасці з даданнем солі.
|
Дбайна прамыйце грэчку, выкладзеце яе на патэльню і прасушыце 5-7 хвілін на сярэднім агні, увесь час памешваючы, каб не прыгарэла. Калі грэчка прасохне і злёгку абсмажыцца (зярняткі будуць пастрэльваць), зніміце з агню і яшчэ раз дбайна прамыйце.
|
Гэты рэцэпт добры тым, што спалучае ў сабе шмат шматлікіх кампанентаў. Можна разнастаіць, дадаўшы мясныя лустачкі або тушонку.
|
Грэчку адварыць у падсоленай вадзе, калі грэчка зварыцца, зліць ваду. У глыбокай патэльні на раслінным алеі спасераваць цыбулю.
|
Лук дробна пакрышыць. Сасіскі нарэзаць кружочкамі. Грыбы пачысціць, дробна нарэзаць.
|
Свініну вымыць, нарэзаць невялікімі кавалачкамі. Разагрэць сухую патэльню і абсмажыць у ёй без масла мяса.
|
Мяса (лепш свініну) парэзаць на кавалачкі, дробна парэзаць цыбулю, раскласці ў гаршочкі.
|
Абсмажым у раслінным алеі цыбулю, да залацістага колеру, дадамо дробна парэзанай свініны.
|
Грэчку перабраць і памыць. Потым можна абсмажыць. Цыбулю дробна пасекчы. Мяса нарэзаць вельмі маленькімі кавалачкамі.
|
Стаміць мяса. У маленькім рондальчыку растапіць масла (маргарын) і высыпаць тyды прасеянyю мyкy, вымешаць яе лапатачкай і злёгку падсмажыць (без змены колеру), потым развесці яе вадой (бyльёнам) са зтомленага мяса ў некалькі прыёмаў, кожны раз добранька вымешваючы мyкy да аднастайнай масы.
|
Варыш грэчкy (суадносіны вады:грэчкі 2:1). Мяса парэзанае кавалачкамі, абсмажыць злёгку на вялікім агні (каб сок выкіпеў і ўтварылася скарыначка), пасаліць, пасыпаць перцам, мyкой і зноў злёгку абсмажыць.
|
Свініну нарэзаць вельмі дробна, патушыць з невялікай колькасцю вады, дадаць грэчку, змяшаць, заліць вадой, як для варэння грачанай кашы і давесці да гатовасці.
|
Грэчку перасыпаць у рондальчык заліць кіпенем. накрыць і пакінуць на 10 хвілін.
|
Можна падаваць з гароднінай, бульбачкай або рысам. У разагрэтую патэльню кладзем курыную паляндвіцу і на слабым агні абсмажваем з двух бакоў да гатовасці.
|
Для падрыхтоўкі гэтай стравы вараць глейкую грачаную кашу, дадаюць сырыя ўзбітыя яйкі, добра змешваюць, выкладваюць на патэльню або бляху, змазаныя маслам.
|
Падсмажыць на раслінным алеі цыбулю, моркву, кветкавую капусту.
|
У кіпячую падсоленую ваду засыпаць крупу і варыць 30-50 хвілін.
|
Зварыць грэчку. Абсмажыць цыбулю і грыбы, укрутую зварыць яйкі. Яйкі нацерці на дробнай тарцы або раскрышыць нажом.
|
Крупу расцерці з 1 яйкам і падсушыць. Уліць 2 шклянкі кіпячага малака, дадаць масла, соль, пакласці кавалачак ванілі. Паставіць на слабы агонь і варыць, не мешаючы.
|
Зварыць крутую грачаную кашу, заліць яе ў чыгуне кіпячым грыбным булёнам, пакласці таксама солі і масла. Калі каша будзе амаль гатовая, выняць яе з чыгуна.
|
Крупу змяшаць з 1 яйкам, рассыпаць на бляху і падсушыць у духоўцы, часта памешваючы. Малако закіпяціць, дадаць сметанкавае масла, ванілін, усыпаць крупы, змяшаць і варыць на слабым агні.
|
Для падрыхтоўкі кашы грачанай замесіце цеста з грачанай мукі, пасаліце, дадайце расліннага алею або сметанкавага масла, варыце.
|
Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Шпік без скуры нарэзаць тонкімі пласцінкамі, а затым саломкай, пакласці ў таўстасценную патэльню і злёгку нагрэць.
|
Смаленскія грачаныя крупы або молатую ядрыцу змешваюць з яйкам, раскладваюць на бляхі і высушваюць у духоўцы.
|
Для падрыхтоўкі кашы грачанай са смальцам грачаныя крупы перабярыце, перакладзіце на сіта і апарце кіпенем. Высыпце крупы на сухую бляху і абсмажце ў духоўцы да залацістага колеру.
|
Зварыць крутую грачаную кашу, заварыць яе ў чыгуне кіпячым грыбным булёнам, пакласці таксама солі і масла.
|
Ядрыцу перабраць, заліць малаком, варыць да поўнага выкіпання, затым заліць сліўкамі, ледзь-ледзь пасаліць і паставіць на 10 - 15 хвілін у духоўку.
|
Грачаныя крупы перабраць, прасеяць і падсмажыць на чыстай сухой патэльні на слабым агні дачырвана. Затым усыпаць крупы ў гаршок або іншы таўстасценны посуд да паловы аб'ёму.
|
Рыхтуюць рассыпістую грачаную кашу (перш чым засыпаць крупу, у ваду дадаюць палову прадугледжанага рэцэптам сметанкавага масла).
|
Зварыць грэчку, прыпусціць на патэльні на сметанкавым масле моркву і цыбулю. Злучыць разам.
|
Зварыць грачаную кашу. Выкласці палову кашы на бляху, змазаную маслам, і разраўняць.
|
Мазгі замачыць у халоднай вадзе, ачысціць ад плёнак, ад крывяносных сасудаў і варыць у вадзе з даданнем солі і воцату з разліку на 1 кг мазгоў 1,5 літра вады.
|
Кветкавую капусту прамыць, падзяліць на суквецці, дробна нарэзаць і пластом пакласці на дно посуду.
|
Гародніну можна ўзяць любую, але лепш польскую і без бульбы і белакачаннай капусты.
|
Грачаныя крупы перабіраюць, прасейваюць ад пылу. Затым заліваюць вадой, у якую дадаюць перамолатыя ў пыл на кавамолцы баравікі.
|
Грачаныя крупы перабраць, прамыць і замачыць у вадзе на 1 гадзіну. Пасаліць, дадаць масла і рыхтаваць 14 хвілін пры 100 С. Пераключыць печку на 70 С і награваць яшчэ 5 хвілін.
|
Грэчку падсушыць у духоўцы, гарачай усыпаць у міску са ўзбітым яйкам, расцерці. Перасыпаць у рондаль, рыхтаваць на сярэднім агні, падтрасаючы, 1 хвіліну.
|
Грэчку прамыць некалькі разоў і ачысціць ад смецця. Варыць да гатовасці 30-45 хвілін. Свініну і грыбы нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажыць на патэльні не больш 30 хвілін.
|
Намачыць у 3 ст.л. вады 12 штук надрэзанага чарнасліву. Асобна замачыць 3 ст.л. вымытай ядрыцы на 9 гадзін, зліць з яе ваду, даць падсохнуць, каб паверхня была сухая, уліць замочаны чарнасліў. Дадаць некалькі арэхаў і 1 ст.л. журавінавага соку.
|
Грэчку перабярыце, прамыйце 2-3 разы ў цёплай вадзе, абсмажце на слабым агні, дадайце 1 сталовую лыжку масла, перамяшайце. Заліце кіпячай вадой на 1 см вышэй узроўня круп, пасаліце і варыце на слабым агні, павольна памешваючы, на працягу 40 хвілін.
|
Для прыгатавання кашы па гэтым кулінарным рэцэпце трэба ў кіпячую падсоленую ваду засыпаць крупу і парыць датуль, пакуль не ўбярэцца ўся вада.
|
У кіпячую ваду дадаць тлушч, соль, злёгку абсмажаную грэчку і праварыць.
|
|