Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 147
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Рэжым магутнасці - поўная магутнасць. Сварыць і астудзіць кашу, дадаць працёрты тварог, соль, цукар, масла, сырое яйка і перамяшаць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Кашу, тварог, яйкі, масла, соль і цукар змяшаць у вялікай місцы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Гатовую грачаную кашу змяшайце з абсмажанай цыбуляй, запраўце алеем. Вычышчаны качан капусты апусціце ў падсоленую кіпячую ваду і варыце не больш за 10 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць ляшча, вытрыбушыць, прамыць, нацерці соллю, начыніць і запекчы ў духоўцы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку падсмажыць на сухой патэльні, усыпаць у кіпячую ваду, дадаць соль, крышку масла і на слабым агні варыць да набракання круп, пасля чаго даліць малака.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Гатовую рассыпістую грачаную кашу (цёплую або астуджаную) змяшаць з прапушчаным праз мясасечку тварагом, дадаць яйкі, соль, цукар, смятану і змяшаць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячае малако ўсыпаць крупу і варыць яе да загусцення. Пасля гэтага пакласці тварог, прапушчаны праз мясасечку, смятану, размяшаць, дадаць сырыя яйкі, соль, цукар.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Перабраць грэчку. Нагрэць патэльню, растапіць на ёй масла. Абсмажыць у масле крупу, каб зерне падсмажылася.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку прамыць у халоднай вадзе, адварыць да гатовасці з даданнем солі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Дбайна прамыйце грэчку, выкладзеце яе на патэльню і прасушыце 5-7 хвілін на сярэднім агні, увесь час памешваючы, каб не прыгарэла. Калі грэчка прасохне і злёгку абсмажыцца (зярняткі будуць пастрэльваць), зніміце з агню і яшчэ раз дбайна прамыйце.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Гэты рэцэпт добры тым, што спалучае ў сабе шмат шматлікіх кампанентаў. Можна разнастаіць, дадаўшы мясныя лустачкі або тушонку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку адварыць у падсоленай вадзе, калі грэчка зварыцца, зліць ваду. У глыбокай патэльні на раслінным алеі спасераваць цыбулю.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Лук дробна пакрышыць. Сасіскі нарэзаць кружочкамі. Грыбы пачысціць, дробна нарэзаць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Свініну вымыць, нарэзаць невялікімі кавалачкамі. Разагрэць сухую патэльню і абсмажыць у ёй без масла мяса.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Мяса (лепш свініну) парэзаць на кавалачкі, дробна парэзаць цыбулю, раскласці ў гаршочкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Абсмажым у раслінным алеі цыбулю, да залацістага колеру, дадамо дробна парэзанай свініны.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку перабраць і памыць. Потым можна абсмажыць. Цыбулю дробна пасекчы. Мяса нарэзаць вельмі маленькімі кавалачкамі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Стаміць мяса. У маленькім рондальчыку растапіць масла (маргарын) і высыпаць тyды прасеянyю мyкy, вымешаць яе лапатачкай і злёгку падсмажыць (без змены колеру), потым развесці яе вадой (бyльёнам) са зтомленага мяса ў некалькі прыёмаў, кожны раз добранька вымешваючы мyкy да аднастайнай масы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Варыш грэчкy (суадносіны вады:грэчкі 2:1). Мяса парэзанае кавалачкамі, абсмажыць злёгку на вялікім агні (каб сок выкіпеў і ўтварылася скарыначка), пасаліць, пасыпаць перцам, мyкой і зноў злёгку абсмажыць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Свініну нарэзаць вельмі дробна, патушыць з невялікай колькасцю вады, дадаць грэчку, змяшаць, заліць вадой, як для варэння грачанай кашы і давесці да гатовасці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку перасыпаць у рондальчык заліць кіпенем. накрыць і пакінуць на 10 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 146 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Можна падаваць з гароднінай, бульбачкай або рысам. У разагрэтую патэльню кладзем курыную паляндвіцу і на слабым агні абсмажваем з двух бакоў да гатовасці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі гэтай стравы вараць глейкую грачаную кашу, дадаюць сырыя ўзбітыя яйкі, добра змешваюць, выкладваюць на патэльню або бляху, змазаныя маслам.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 165 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Падсмажыць на раслінным алеі цыбулю, моркву, кветкавую капусту.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую падсоленую ваду засыпаць крупу і варыць 30-50 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць грэчку. Абсмажыць цыбулю і грыбы, укрутую зварыць яйкі. Яйкі нацерці на дробнай тарцы або раскрышыць нажом.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Крупу расцерці з 1 яйкам і падсушыць. Уліць 2 шклянкі кіпячага малака, дадаць масла, соль, пакласці кавалачак ванілі. Паставіць на слабы агонь і варыць, не мешаючы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць крутую грачаную кашу, заліць яе ў чыгуне кіпячым грыбным булёнам, пакласці таксама солі і масла. Калі каша будзе амаль гатовая, выняць яе з чыгуна.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Крупу змяшаць з 1 яйкам, рассыпаць на бляху і падсушыць у духоўцы, часта памешваючы. Малако закіпяціць, дадаць сметанкавае масла, ванілін, усыпаць крупы, змяшаць і варыць на слабым агні.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі кашы грачанай замесіце цеста з грачанай мукі, пасаліце, дадайце расліннага алею або сметанкавага масла, варыце.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Шпік без скуры нарэзаць тонкімі пласцінкамі, а затым саломкай, пакласці ў таўстасценную патэльню і злёгку нагрэць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Смаленскія грачаныя крупы або молатую ядрыцу змешваюць з яйкам, раскладваюць на бляхі і высушваюць у духоўцы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі кашы грачанай са смальцам грачаныя крупы перабярыце, перакладзіце на сіта і апарце кіпенем. Высыпце крупы на сухую бляху і абсмажце ў духоўцы да залацістага колеру.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць крутую грачаную кашу, заварыць яе ў чыгуне кіпячым грыбным булёнам, пакласці таксама солі і масла.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Ядрыцу перабраць, заліць малаком, варыць да поўнага выкіпання, затым заліць сліўкамі, ледзь-ледзь пасаліць і паставіць на 10 - 15 хвілін у духоўку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, прасеяць і падсмажыць на чыстай сухой патэльні на слабым агні дачырвана. Затым усыпаць крупы ў гаршок або іншы таўстасценны посуд да паловы аб'ёму.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць рассыпістую грачаную кашу (перш чым засыпаць крупу, у ваду дадаюць палову прадугледжанага рэцэптам сметанкавага масла).

    Крупяныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць грэчку, прыпусціць на патэльні на сметанкавым масле моркву і цыбулю. Злучыць разам.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць грачаную кашу. Выкласці палову кашы на бляху, змазаную маслам, і разраўняць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Мазгі замачыць у халоднай вадзе, ачысціць ад плёнак, ад крывяносных сасудаў і варыць у вадзе з даданнем солі і воцату з разліку на 1 кг мазгоў 1,5 літра вады.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Кветкавую капусту прамыць, падзяліць на суквецці, дробна нарэзаць і пластом пакласці на дно посуду.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну можна ўзяць любую, але лепш польскую і без бульбы і белакачаннай капусты.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабіраюць, прасейваюць ад пылу. Затым заліваюць вадой, у якую дадаюць перамолатыя ў пыл на кавамолцы баравікі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, прамыць і замачыць у вадзе на 1 гадзіну. Пасаліць, дадаць масла і рыхтаваць 14 хвілін пры 100 С. Пераключыць печку на 70 С і награваць яшчэ 5 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку падсушыць у духоўцы, гарачай усыпаць у міску са ўзбітым яйкам, расцерці. Перасыпаць у рондаль, рыхтаваць на сярэднім агні, падтрасаючы, 1 хвіліну.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.07.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку прамыць некалькі разоў і ачысціць ад смецця. Варыць да гатовасці 30-45 хвілін. Свініну і грыбы нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажыць на патэльні не больш 30 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Намачыць у 3 ст.л. вады 12 штук надрэзанага чарнасліву. Асобна замачыць 3 ст.л. вымытай ядрыцы на 9 гадзін, зліць з яе ваду, даць падсохнуць, каб паверхня была сухая, уліць замочаны чарнасліў. Дадаць некалькі арэхаў і 1 ст.л. журавінавага соку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку перабярыце, прамыйце 2-3 разы ў цёплай вадзе, абсмажце на слабым агні, дадайце 1 сталовую лыжку масла, перамяшайце. Заліце кіпячай вадой на 1 см вышэй узроўня круп, пасаліце і варыце на слабым агні, павольна памешваючы, на працягу 40 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Для прыгатавання кашы па гэтым кулінарным рэцэпце трэба ў кіпячую падсоленую ваду засыпаць крупу і парыць датуль, пакуль не ўбярэцца ўся вада.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую ваду дадаць тлушч, соль, злёгку абсмажаную грэчку і праварыць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 66 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 101-147