-1 шклянка грачанай ядрыцы,
-1 яйка,
-350 мл курынага булёна,
-200 г фарфалле (макаронныя вырабы "банцікі"),
-150 г курынага тлушчу,
-2 цыбуліны.
Грэчку падсушыць у духоўцы, гарачай усыпаць у міску са ўзбітым яйкам, расцерці. Перасыпаць у рондаль, рыхтаваць на сярэднім агні, падтрасаючы, 1 хвіліну. Уліць кіпячы булён, варыць пад вечкам, пакуль вадкасць не ўбярэцца, зняць з агню, загарнуць у коўдру на 10- 20 хвілін. Зварыць фарфалле паводле інструкцыі на пакаванні, адкінуць на друшляк, апырскаць раслінным алеем. Цыбулю нарэзаць тонкімі паўколамі, курыны тлушч здрабніць, растапіць у патэльні, абсмажыць у ім цыбулю на маленькім агні, 20-25 хвілін. Дадаць у патэльню з гатовай цыбуляй грэчку і фарфалле, змяшаць, заправіць соллю і перцам.
|