-1 буйны лешч,
-2 цыбуліны,
-4 - 5 сталовых лыжак расліннага алею,
-талерка грачанай рассыпістай кашы,
-паніровачныя сухары,
-соль.
Ачысціць ляшча, вытрыбушыць, прамыць, нацерці соллю, начыніць
і запекчы ў духоўцы.
Падрыхтоўка начыння: абсмажыць да залацістага колеру дробна
насечаную цыбулю у 2 - 3 ст. лыжках расліннага алею,
усыпаць сюды ж прыкладна адну глыбокую талерку толькі што
зваранай у духоўцы грачанай кашы і трохі абсмажыць разам з цыбуляй.
Затым дадаць яшчэ 2 сталовыя лыжкі расліннага алею, злёгку
астудзіць, начыніць рыбу, зашыць, абмазаць маслам, абсыпаць
сухарамі і запекчы ў духоўцы.
Можна начыніць ляшча квашанай капустай або, напрыклад, бульбай.
|