- грачаная крупа (прадзел) - 1 шклянка
- яйка - 5 шт.
- малако - 2 шклянкі
- масла сметанкавае - 3 ст. л.
- ванілін - 1/2 г. л.
- cахар - 3 ст. л.
- цэдра (цёртая) - 1 цытрыны
- разынкі - 2 жмені.
Крупу змяшаць з 1 яйкам, рассыпаць на бляху і падсушыць у духоўцы, часта памешваючы. Малако закіпяціць, дадаць сметанкавае масла, ванілін, усыпаць крупы, змяшаць і варыць на слабым агні. Калі малако ўбярэцца ў крупы, кашу накрыць, давесці да гатовасці ў цеплыні. З 4 яйкаў аддзяліць бялкі ад жаўткоў. Жаўткі расцерці з цукрам, дадаць нацёртую лупіну ад цытрыны, прамыць разынкі, узбітыя бялкі, і змяшаць з кашай. Масу выкласці ў форму, паставіць у духоўку на 40 хвілін. Падаваць з цукровай пудрай і ўпрыгожыць вішнёвым варэннем.
|