-100 г грачаных круп (ядрыцы),
-150 мл вады,
-1 сталовая лыжка свінога смальца,
-соль.
Для падрыхтоўкі кашы грачанай са смальцам грачаныя крупы перабярыце, перакладзіце на сіта і апарце кіпенем. Высыпце крупы на сухую бляху і абсмажце ў духоўцы да залацістага колеру. Ваду для кашы па густу пасаліце, дадайце ў яе смалец, усыпце крупы і кіпяціце на працягу 5 хвілін. Затым рондаль прычыніце вечкам і варыце кашу на слабым агні на пліце або ў духоўцы да поўнай гатовасці кашы. Прыгатаваную рассыпістую кашу падавайце да стала са сметанкавым маслам, некіслай смятанай або малочнымі прадуктамі дамашняй падрыхтоўкі.
|