(Польская кухня)
-крупа грачаная - 70 г,
-масла сметанкавае - 15 г,
-шампіньёны свежыя - 70 г,
-цыбуля рэпчатая - 10 г,
-сыр - 10 г,
-тлушч для змазкі - 5 г,
-смятана - 125 г,
- яйка - 1 шт.,
-соль.
Рыхтуюць рассыпістую грачаную кашу (перш чым засыпаць крупу, у ваду дадаюць палову прадугледжанага рэцэптам сметанкавага масла). Грыбы чысцяць, прамываюць, наразаюць тонкімі лустачкамі, дадаюць нарэзаную кольцамі цыбулю, алей, трохі вады, соль, перац і тушаць да гатовасці. Палову гатовай кашы выкладваюць на змазаную тлушчам бляху, на яе кладуць пласт тушаных грыбоў і накрываюць пакінутай кашай. Заліваюць узбітай з яйкам падсоленай смятанай, пасыпаюць цёртым сырам і запякаюць у духавой шафе, пакуль сыр не падсмажыцца. Падаюць з салатай з сырой гародніны.
|