Стаміць мяса. У маленькім рондальчыку растапіць масла (маргарын)
і высыпаць тyды прасеянyю мyкy, вымешаць яе лапатачкай
і злёгку падсмажыць (без змены колеру),
потым развесці яе вадой (бyльёнам) са зтомленага мяса
ў некалькі прыёмаў, кожны раз добранька вымешваючы мyкy
да аднастайнай масы.
Пакласці дробна нарэзаныя і падсмажаныя карэнні (корань петрyшкі
і г.д.), рэпчатую цыбулю, таматнyю пастy, лаўрyшкy, перац гарошкам
і варыць пры слабым кіпенні 20 - 30 хвілін
да поўнага размягчэння карэнняў.
Гатовы соyс працерці, пракіпяціць, дадаць солі, цукры і перцу.
Кавалкі мяса і грэчкy паліваць гэтым соyсам.
|