-крупы грачаныя - 2 шклянкі
-вада - 3 шклянкі
-морква буйная - 2 шт.
-перац салодкі рознага колеру - 2 струка
-баклажаны невялікія - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-памідоры - 2 шт.
-грыбы вешанкі - 100 г
-масла кукурузнае - 5 ст. лыжак
-мука пшанічная - 1 ст. лыжка
-цукровая пудра - 1 г. лыжка
-соль
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
Грэчку перабярыце, прамыйце 2-3 разы ў цёплай вадзе, абсмажце на слабым агні, дадайце 1 сталовую лыжку масла, перамяшайце. Заліце кіпячай вадой на 1 см вышэй узроўня круп, пасаліце і варыце на слабым агні, павольна памешваючы, на працягу 40 хвілін. Затым зніміце з агню, ахініце. Памідоры нарэжце долькамі, выдаліце насенне. Баклажаны нарэжце падоўжанымі лустачкамі. У струкоў перцу выдаліце пладаножкі з насеннем, нарэжце яго кольцамі. Моркву нарэжце падоўжнымі лустачкамі, выражце з іх фігуркі пры дапамозе адмысловых формачак. Цыбулю ачысціце, нарэжце кольцамі, запаніруйце ў муце, змяшанай з цукровай пудрай. Вешанкі прамыйце, апарце. Гародніну і цэлыя грыбы абсмажце па асобнасці ў кукурузным масле. Па-над гатовай кашай раскладзіце баклажаны, памідоры, цыбулю, морква, перац, вешанкі. Пры падачы паліце растопленым сметанкавым маслам.
|