- грачаныя крупы - 1 шклянка
- тварог - 200г
- смятана - 1/2 шклянкі
- яйка - 2 шт.
- малако - 2 шклянкі
- соль - 1/2 г.л.
- масла сметанкавае - 2 ст.л.
- цукар - 2 ст.л.
У кіпячае малако ўсыпаць крупу і варыць яе да загусцення.
Пасля гэтага пакласці тварог, прапушчаны праз мясасечку,
смятану, размяшаць, дадаць сырыя яйкі, соль, цукар.
Усё гэта добра змяшаць і выкласці ў неглыбокі рондаль
або на патэльню, папярэдне змазаную маслам і пасыпаную сухарамі
з безглютэнавага хлеба ( замест яго выкарыстаць кукурузную муку),
разраўняць лыжкай, вышмараваць зверху смятанай, паліць
1 ст. лыжкай растопленага масла і паставіць у духоўку на 40-50 хвілін.
Гатовы крупнік паліць маслам.
Пры жаданні масла можна замяніць смятанай.
|