- грачаныя крупы - 2 шклянкі
- малако - 2 г.ст.
- вада - 1 шклянка
- тварог (паўтлусты) - 400 г
- сметанкавае масла - 100 г
- яйка - 2 шт.
- цукар - 4 ст. л.
- цэдра цытрынавая - 1 ст. л.
- карыца - 0.2 ст. л.
- сухары паніровачныя - 3 ст. л.
Грэчку падсмажыць на сухой патэльні, усыпаць у кіпячую ваду,
дадаць соль, крышку масла і на слабым агні варыць
да набракання круп, пасля чаго даліць малака.
Калі каша стане густой, астудзіць яе.
Тварог змяшаць з яйкам, цукрам, спецыямі і змяшаць з кашай.
Форму вышмараваць маслам, пасыпаць сухарамі,
напоўніць падрыхтаванай масай, зверху пакласці кавалачкі масла.
Запекчы ў духоўцы.
|