- грачаныя крупы - 1,5 шклянкі
- малако - 3 шклянкі
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- яйка - 2 шт.
- баравікі (сухія) - 4 шт.
- топленае масла - 130 г
- соль.
Грачаныя крупы перабіраюць, прасейваюць ад пылу. Затым заліваюць вадой, у якую дадаюць перамолатыя ў пыл на кавамолцы баравікі. Даводзяць да кіпення на моцным агні, затым агонь змяншаюць і вараць 10-15 хвілін да загусцення і поўнага выпарвання вады. Пасля гэтага здымаюць з агню і заварочваюць у коўдру або газету на 15 хвілін. Дробна нарэзаную цыбулю абсмажваюць да залацістага колеру ў глыбокай патэльні, у канцы смажання дадаюць 2 дробна насечаных яйка і соляць. Усё гэта дадаюць у кашу і раўнамерна змешваюць.
|