-1 стакан чырвонай фасолі, папярэдне замочанай у халоднай вадзе,
-2 буйныя цыбуліны,
-1 сярэдняя морква,
-2-3 зубчыка часныку,
-1 булённы кубік,
-2 памідора,
-раслінны алей,
-спецыі і заправы,
-1 ст. л таматавай пасты,
-зеляніна -па густу,
-3 стакана гатовай рассыпістай грэчкі
Гэты рэцэпт добры тым, што спалучае ў сабе шмат шматлікіх кампанентаў. Можна разнастаіць, дадаўшы мясныя лустачкі або тушонку. Адварыць фасоль да гатовасці ў падсоленай вадзе. У рондалі разагрэць алей, падсмажыць у ім цыбулю, лустачкі морквы, дадаць таматавую пасту, лустачкі памідораў, здробнены часнык і фасоль, пасаліць, паперчыць, пакласці раскрышаны кубік і ўліць 1 стакан вады або булёна. Тушыць на павольным агні хвілін 20, часта змешваючы. Затым дадаць грэчку, яшчэ трохі вады, зеляніну, заправы, накрыць вечкам і тушыць да гатовасці.
|