Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 147
    Паказана матэрыялаў: 101-147
    Старонкі: « 1 2 3

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Прамыўшы добранька крупу заліць яе кіпенем, пасаліць, закіпяціць некалькі разоў, памешваючы, затым накрыць і паставіць у духоўку або печ. Асобна падаць сметанкавае масла.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Працёршы 1 фун. дробных грачаных круп з 2 яйкамі, раскласці на вялікай талерцы;

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Каб прыгатаваць смачную грачаную кашу па-руску па простым рэцэпце, трэба ў алюмініевы рондаль з закругленым дном усыпаць частку грачаных круп, уліць 2 часткі халоднай вады і паставіць на вялікі агонь.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухія грыбы стаўчы ў пыл, дадаць у ваду, у якой будзем варыць грэчку. Грэчку засыпаем у кіпень і варым да гатовасці ( вада, г. зн. грыбны булён, павінна ўся выпарыцца, гатовыя крупы не прамываць!)

    Крупяныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую падсоленую ваду засыпаць грачаныя крупы, змяшаць, выдаліць шумоўкай усплыўшыя зерні.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Яйкі зварыць укрутую, ачысціць, разрэзаць напалову, а затым кожную палову нарэзаць на тонкія лустачкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую кашу. Цыбулю нарэзаць кольцамі і абсмажыць па раслінным алеі да залацістага колеру.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць рассыпістую грачаную кашу. Каша можа быць нават зварана напярэдадні. Разагрэць кашу на патэльні з сметанкавым або чухонскім маслам.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    На патэльню пакласці 1 ст. лыжку масла, растапіць яго і ўсыпаць крупы. Патэльню паставіць на пліту (на слабы агонь) або ў духоўку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Перш за ўсё адварваем ялавічыну. Апускаем кавалачак мяса ў халодную ваду, чакаем калі закіпіць. Пажадана праварыць мяса некалькі хвілін і зліць першы булён, бо ў булён пераходзяць розныя шкодныя хімічныя рэчывы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    У рондаль уліць ваду, пасаліць, закіпяціць. У кіпячую падсоленую ваду засыпаць грачаныя крупы, змяшаць, выдаліць шумоўкай усплыўшыя зерні і, перыядычна памешваючы, варыць да загусцення 15-20 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу і добра яе астудзіць. Халодную кашу раскласці ў талеркі і заліць малаком. (крыніца: Кніга аб смачнай і здаровай ежы)

    Крупяныя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Лівер (лёгкае) прамыць, пакласці ў рондаль, заліць вадой, пасаліць і варыць пры ціхім кіпенні 1-1,5 гадзіны да мяккасці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Грэчку добра прамыць пад праточнай вадой, заліць 2,5 шклянкамі кіпячонай вады.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухія грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у ёй на 1-1 1/2 гадзіны.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сушаныя грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у вадзе на 1 гадзіну.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя грыбы дробна нарэзаць, заліць вадой і давесці да кіпення.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухія грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у вадзе на 1 - 1 1/2 гадзіны. Калі грыбы набрыняюць, выняць іх з вады, дробна нарэзаць, пакласці зваротна ў тую ж ваду, пасаліць і паставіць варыць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 65 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Сухія грыбы перабраць, вымыць і замачыць у халоднай вадзе на 1-2 гадзіны.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 69 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    3 шклянкі дробных грачаных круп працерці з 2 яйкамі і падсушыць, вымешваючы лыжкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць кашу ў мікрахвалеўцы вельмі хутка і проста. Крупу трэба дбайна прамыць, перакласці ў посуд вялікай ёмістасці (1-1,5 л). Заліць вадой і пакінуць на 30 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Падсмажце крупы да храбусткага стану на сухой патэльні або ў раслінным алеі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.07.2014 | Комментарии (0)

    Варыцца , як манная каша , але даўжэй - 20-30 хвілін. Не забываем памешваць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў 2-літровы смажыльны неметалічны рондаль наліць ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення кашы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў 2-х літровы гарачатрывалы рондаль наліць гарачую ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення, затым у два прыёма даліць гарачым малаком і, працягваючы памешваць, варыць да загусцення, пасаліўшы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нашаткуйце мяса вострым нажом. Давядзіце падсоленую ваду да кіпення ў вялікім рондалі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў злёгку падсоленай вадзе разварыць "Геркулес" да глейкай кашы, здымаючы ўвесь час пену, якая з'яўляецца на паверхні, нават калі яшчэ не пачне кіпець.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Старанна размяшаць усе інгрэдыенты, акрамя сухафруктаў, у вялікай місцы. Роўна раскласці на вялікай патэльні.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Рэжым магутнасці - поўная магутнасць. Засыпаць аўсяныя шматкі ў посуд, дадаць трохі вады і грэць 8 хвілін, памешваючы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Апельсіны памыць. Адзін апарыць кіпенем і нацерці цэдру гэтага апельсіна на дробнай тарцы, выціснуць з яго сок. Ачысціць другі апельсін, падзяліць яго на долькі і адкласці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду ўсыпаць аўсяныя шматкі, цукар, соль па густу, вычышчаныя арэхі. Варыць 15 мінут, памешваючы. Да стала падаваць гарачай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Крупу засыпаць у посуд і старанна прамыць, некалькі разоў змяняючы ваду.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Малако выліць у міску і давесці да кіпення. Дадаць аўсяныя шматкі і варыць на павольным агні 5-7 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Субпрадукты (лёгкія, сэрца) адварыць у падсоленай вадзе і прапусціць праз мясасечку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую сумесь малака і вады ўсыпаюць аўсяныя шматкі, здробненыя карані дзівасіла, цукар, соль. Вараць да гатовасці на павольным агні.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Злучыць ваду, аўсяныя шматкі, садавіну, цукар і соль у шкляным рондалі. Зачыніць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    На дно вялікай формы кладзём пласт садавіны (ківі, апельсіны, яблыкі). Другі пласт - салодкі соус, ці трохі вадкага варэння, у залежнасці ад таго што вам падабаецца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Шклянку аўсяных круп сварыць у 3 шклянках малака, даліць яшчэ 3 шклянкі кіпячага малака.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    На сталую порцыю бярэцца шклянка добрых шматкоў, 300-350 грам вады, густая згушчонка і садавіна па густу. Ваду кіпяціць, у ёй растварыць 3-4 поўных гарбатных лыжкі згушчонкі, засыпаць шматкі, дробна парэзаную садавіну і потым варыць, як звычайна.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Высыпаць аўсяныя шматкі ў круглую шкляную пасудзіну. Змясціць у печ на 4 хвіліны пры 100%. Перамяшаць два разы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Неабчышчаны апельсін абліць кіпенем, нарэзаць скарынку саломкай. У рондальчыку закіпяціць малако з апельсінавай скарынкай, цукрам, лікёрам, карыцай і міндалем.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Шклянку вады і шклянку малака закіпяціць, пасаліць, дадаць лыжку мёда, усыпаць тры чвэрці шклянкі геркулеса і варыць на слабым агні, памешваючы пакуль каша не згусне.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Малако {суцэльнае або разведзенае вадой) нагрэць да кіпення, дадаць соль, цукар, размяшаць, засыпаць падрыхтаваныя крупы і варыць, памешваючы, пры слабым кіпенні на працягу 15-20 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Малако {суцэльнае ці разведзенае вадой) нагрэць да кіпення, дадаць соль, цукар, размяшаць, засыпаць падрыхтаваныя крупы і варыць, памешваючы, пры слабым кіпенні на працягу 15-20 хвілін.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя крупы ўсыпаць у кіпячую ваду з соллю і цукрам і варыць, памешваючы, датуль, пакуль каша не стане густой.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.06.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 101-147