- 1 л гарачай вады,
- 500 г аўсяных шматкоў, якія хутка разварваюцца
- 2/3 шклянкі добра размолатых абрыкосаў ці разынак,
- 1/4 шклянкі цёмна-карычневага цукру,
- 1/4 г. лыжкі солі,
- 2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
- 1 г. лыжка солі,
- 2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
- 1 г. лыжка карыцы,
- 1/2 г. лыжкі мушкатавага арэха,
- 1/2 г. лыжкі імбіра,
- дробка гваздзіка ці іншай рэзкай затаўкі.
Злучыць ваду, аўсяныя шматкі, садавіну, цукар і соль у шкляным рондалі. Зачыніць. Рыхтаваць да мяккасці шматкоў 5-6 хвілін, два разы перамяшаць падчас падрыхтоўкі. Дадаць астатнія прадукты і перамяшаць. Зачыніць і пакінуць на 3 хвіліны перад падачай на стол.
|