-крупа грачаная - 2 шкл.
-грыбы (свежыя шампіньёны) - 700 г
-цыбуля рэпчатая - 2 шт
-масла сметанкавае - 50-70 г
-вада (гарачая кіпячоная) - 2,5 шкл.
-соль
Грэчку добра прамыць пад праточнай вадой, заліць 2,5 шклянкамі кіпячонай вады. Даць закіпець, пасаліць па густу, праварыць пару хвіліначак да загусцення, выключыць газ, зачыніць вечкам. Зачыніць вечкам і паставіць ў цёплае месца на 1-2 гадзіны. Вось такая рассыпістая грэчка ў нас атрымалася. P.S: А яшчэ, апыняецца, можна крупу прамыць гарачай вадой (некалькі разоў), заліць кіпенем і, ужо не праварваючы, адразу зачыніць вечкам, ахінуць і паставіць саправаць на 1,5-2 гадзіны. Потым перамяшаць і заправіць. Пакуль будзе "падыходзіць" грэчка да гатовасці, падрыхтуем грыбы. У сатэйніку разагрэем 50-70 г сметанкавага масла. І абсмажым дзве цыбуліны, нарэзаныя паўколамі. Як цыбуля пажаўцее, дадаем нарэзаныя шампіньёны і абсмажваем, пакуль не выпарыцца вадкасць. Змешваем грэчку з грыбамі, выграваем, зачыняем вечкам і даём мінуць дзесяць ім "пасябраваць". P.S: Можна ўсе грыбы змяшаць з грэчкай, можна частку грыбоў адкласці і потым накладваць зверху на ўжо змяшаную кашу.
|