Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    ГРАЧАНАЯ КАША З ГРЫБАМІ І ЦЫБУЛЯЙ

    -крупа грачаная - 2 шкл.

    -грыбы (свежыя шампіньёны) - 700 г

    -цыбуля рэпчатая - 2 шт

    -масла сметанкавае - 50-70 г

    -вада (гарачая кіпячоная) - 2,5 шкл.

    -соль

     

    Грэчку добра прамыць пад праточнай вадой, заліць 2,5 шклянкамі кіпячонай вады. Даць закіпець, пасаліць па густу, праварыць пару хвіліначак да загусцення, выключыць газ, зачыніць вечкам. Зачыніць вечкам і паставіць ў цёплае месца на 1-2 гадзіны. Вось такая рассыпістая грэчка ў нас атрымалася. P.S: А яшчэ, апыняецца, можна крупу прамыць гарачай вадой (некалькі разоў), заліць кіпенем і, ужо не праварваючы, адразу зачыніць вечкам, ахінуць і паставіць саправаць на 1,5-2 гадзіны. Потым перамяшаць і заправіць. Пакуль будзе "падыходзіць" грэчка да гатовасці, падрыхтуем грыбы. У сатэйніку разагрэем 50-70 г сметанкавага масла. І абсмажым дзве цыбуліны, нарэзаныя паўколамі. Як цыбуля пажаўцее, дадаем нарэзаныя шампіньёны і абсмажваем, пакуль не выпарыцца вадкасць. Змешваем грэчку з грыбамі, выграваем, зачыняем вечкам і даём мінуць дзесяць ім "пасябраваць". P.S: Можна ўсе грыбы змяшаць з грэчкай, можна частку грыбоў адкласці і потым накладваць зверху на ўжо змяшаную кашу.

    Катэгорыя: Крупяныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (15.07.2014)
    Праглядаў: 229 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar