- крупа грачаная (ядрыца) - 2.5 шклянкі
- лёгкае – 300 г
- цыбуля рэпчатая - 1-2 шт.
- соль - 1 г.л.
- алей раслінны - 2-3 ст.л.
Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Лівер (лёгкае) прамыць, пакласці ў рондаль, заліць вадой, пасаліць і варыць пры ціхім кіпенні 1-1,5 гадзіны да мяккасці. Звараны лівер астудзіць і прапусціць праз мясасечку або дробна пасячы нажом. Дробна нарэзаць цыбулю і падсмажыць на патэльні з раслінным алеем. Потым дадаць у яго яшчэ 1-2 ст. лыжкі масла і насечаны лівер, па густу пасаліць і пасыпаць перцам. Калі лівер з цыбуляй падсмажыцца, змяшаць яго з гатовай гарачай грачанай кашай.
|