-сухія грыбы - 50 г,
-каля літра падсоленай вады,
-500 г грачаных круп,
-2 вялікія рэпчатыя цыбуліны,
-300 г свежых грыбоў,
-100 г сметанкавага масла.
Сухія грыбы стаўчы ў пыл, дадаць у ваду, у якой будзем варыць грэчку. Грэчку засыпаем у кіпень і варым да гатовасці ( вада, г. зн. грыбны булён, павінна ўся выпарыцца, гатовыя крупы не прамываць!) У гэты час абсмажваем цыбулю са свежымі грыбамі на сметанкавым масле, солім. Затым гатовую грэчку і абсмажаныя цыбулю і грыбы злучаем і змешваем. Хутка, а галоўнае можа выступаць і як асобная страва і як незвычайна смачны гарнір.
|