- вада - 300-350 мл
- аўсяныя шматкі - 1 шклянка
- згушчонка - 3-4 г.л.
- садавіна (кавалачкі) - па густу
- сметанкавае масла - 40г.
На сталую порцыю бярэцца шклянка добрых шматкоў, 300-350 грам вады, густая згушчонка і садавіна па густу. Ваду кіпяціць, у ёй растварыць 3-4 поўных гарбатных лыжкі згушчонкі, засыпаць шматкі, дробна парэзаную садавіну і потым варыць, як звычайна. Калі каша будзе гатовая, яе трэба добра прысаліць (падсольваць, размешваць і спрабаваць, датуль, пакуль не будзе ясна, што далей перасол), затым, ужо ў талерку, кінуць грам 30-40 сметанкавага масла і даць яму растаць. Смачней усяго атрымліваецца з грушай (патрэбны спелыя, духмяныя, буйныя грушы, досыць на порцыю паловы плоду), добра таксама з персікамі, абрыкосамі, яблыкамі, бананамі, трускаўкай (хоць гэта і не фрукт). Зразумела, садавіну трэба пачысціць ад сярэдзіны і пладаножак, але лупіну выкідваць не трэба - яна паразмякае пры варэнні.
|