Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    АЎСЯНКА НА ЗГУШЧОНЦЫ З САДАВІНАЙ

    - вада - 300-350 мл

    - аўсяныя шматкі - 1 шклянка

    - згушчонка - 3-4 г.л.

    - садавіна (кавалачкі) - па густу

    - сметанкавае масла - 40г.

     

    На сталую порцыю бярэцца шклянка добрых шматкоў, 300-350 грам вады, густая згушчонка і садавіна па густу. Ваду кіпяціць, у ёй растварыць 3-4 поўных гарбатных лыжкі згушчонкі, засыпаць шматкі, дробна парэзаную садавіну і потым варыць, як звычайна. Калі каша будзе гатовая, яе трэба добра прысаліць (падсольваць, размешваць і спрабаваць, датуль, пакуль не будзе ясна, што далей перасол), затым, ужо ў талерку, кінуць грам 30-40 сметанкавага масла і даць яму растаць. Смачней усяго атрымліваецца з грушай (патрэбны спелыя, духмяныя, буйныя грушы, досыць на порцыю паловы плоду), добра таксама з персікамі, абрыкосамі, яблыкамі, бананамі, трускаўкай (хоць гэта і не фрукт). Зразумела, садавіну трэба пачысціць ад сярэдзіны і пладаножак, але лупіну выкідваць не трэба - яна паразмякае пры варэнні.

    Катэгорыя: Крупяныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (28.06.2014)
    Праглядаў: 230 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar