-грачаныя крупы (ядрыца) - 1 шклянка,
-сухія грыбы – 25 г,
-соль – 1г. лыжка.
Сушаныя грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у вадзе на 1 гадзіну. Калі грыбы набрыняюць, выняць іх з вады, дробна нарэзаць, пакласці ў тую ж ваду, пасаліць і варыць у печы пры поўнай магутнасці 5 хвілін. У закіпеўшую ваду з грыбамі ўсыпаць ядрыцу і дбайна размяшаць. Рыхтаваць у печы яшчэ 4 хвіліны пры поўнай магутнасці і 4 хвіліны пры 50%. Для управання пакінуць кашу ў посудзе яшчэ на 5 хвілін, не здымаючы вечкі.
|