-2 шклянкі круп
-4 шклянкі вады
-1 гарбатная лыжка солі
-4 сталовыя лыжкі сметанкавага масла або сланечнікавага алею
-3-4 вараных яйка
-1-2 морквы
-1-2 цыбуліны
1. У кіпячую падсоленую ваду засыпаць грачаныя крупы, змяшаць, выдаліць шумоўкай усплыўшыя зерні.
2. Варыць да загусцення 15-20 хвілін, перыядычна памешваючы.
3. Накрыць вечкам, паменшыць агонь і паставіць для управання хвілін на 20.
4. Вараныя яйкі дробна парэзаць.
5. Цыбулю дробна парэзаць, моркву нацерці на буйнай тарцы.
6. У казанку, гусятніцы або глыбокай таўстасценнай патэльні 10-15 хвілін пасераваць цыбулю і моркву.
7. Дадаць да гародніны гатовую кашу і здробненыя яйкі.
8. Усё змяшаць і прагрэць на маленькім агні 5 -10 хвілін.
|