Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    ГРАЧАНАЯ КАША З ПАДСМАЖАНЫХ КРУП З МАСЛАМ

    -на 2 1/2 шклянкі грачаных круп (ядрыцы)

    - 1 гарбатную лыжку солі,

    -2-3 ст. лыжкі масла.

     

    На патэльню пакласці 1 ст. лыжку масла, растапіць яго і ўсыпаць крупы. Патэльню паставіць на пліту (на слабы агонь) або ў духоўку. Крупу, часта памешваючы, трэба трымаць на агні датуль, пакуль яна не падсмажыцца. У рондаль уліць 3 1/2 шклянкі вады, пасаліць яе і паставіць на агонь. Калі вада закіпіць, усыпаць крупы і, зрэдку памешваючы, варыць да загусцення. Пасля гэтага рондаль шчыльна накрыць вечкам і паставіць саправаць на 1 - 1 1/2 гадзіны. У рускай печы каша гатуецца некалькі інакш. Крупу, не падсмажваючы, засыпаюць у чыгун, заліваюць 3 шклянкамі кіпеню, соляць, кладуць 1 ст. лыжку масла і ставяць у печ да агню. Калі каша згусне, яе трэба перамешаць, накрыць чыгун вечкам і паставіць у зачыненую печ для управання на 3-5 гадзін. Гарачую кашу перад падачай на стол трэба добра размяшаць і пакласці ў яе 1-2 ст. лыжкі масла. (крыніца: Кніга аб смачнай і здаровай ежы)

    Катэгорыя: Крупяныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (15.07.2014)
    Праглядаў: 187 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar