-2 шклянкі аўсяных шматкоў "Геркулес"
-1 л вады
-0,5 л малака
-0,5 г. лыжкі бадзяна
-0,5 г. лыжкі карыцы
-0,5 г. лыжкі каляндры
-4 бутона гваздзікі
-1 цытрына (свежая цэдра цытрыны)
-0,5 шклянкі слівак
-5 - 6 ст. лыжак цукру
-1 г. лыжка солі
Ў злёгку падсоленай вадзе разварыць "Геркулес" да глейкай кашы, здымаючы ўвесь час пену, якая з'яўляецца на паверхні, нават калі яшчэ не пачне кіпець. Затым кашу заліць малаком, размяшаць, давесці да кіпення, адлучыць неразварыўшыеся цвёрдыя шматкі і зноў варыць на вельмі слабым агні, увесь час памешваючы; дадаць праз 10 - 15 хвілін цукар, а калі ён разыйдзецца, заправіць рэзкімі затаўкамі, праварыць 5 - 7 хвілін, уліць сліўкі, размяшаць, зняць з агню
|