-400 г грачаных круп,
-80 г растопленага сметанкавага масла;
для кашы
- 1 шклянка пшана,
-2 сталовыя лыжкі масла,
-50 г шпіка свінога салёнага,
-2 цыбуліны,
-4 долькі часныку,
-соль.
Для падрыхтоўкі кашы грачанай замесіце цеста з грачанай мукі, пасаліце, дадайце расліннага алею або сметанкавага масла, варыце. Асобна зварыце пшонную кашу, пасаліце, дадайце масла. Змяшайце абедзве кашы. Запраўце грачаную кашу салёным шпікам з цыбуляй і часныком. Лепш рыхтаваць пшонную кашу на мясным або рыбным булёне, заправіць можна хрэнам, разведзеным хлебным квасам.
|