-120 г кашы гатовай,
-80 г тварагу,
-20 г яйка,
-10 г цукру,
- 5 г сухароў,
-35 г смятаны,
-15 г масла топленага або сметанкавага
Гатовую рассыпістую грачаную кашу (цёплую або астуджаную)
змяшаць з прапушчаным праз мясасечку тварагом,
дадаць яйкі, соль, цукар, смятану і змяшаць.
Масу раскласці роўным пластом на змазаную маслам
і пасыпаную молатымі сухарамі бляху.
Паверхню крупніка выраўняць,
вышмараваць сумессю яйкаў са смятанай і запекчы.
Гатовы крупнік паліць топленым маслам
і нарэзаць на парцыённыя кавалкі.
Смятану або сметанную падліўку падаць у соусніке
альбо паліць крупнік.
Крупнік падаюць як самастойную страву,
а таксама да бацвіння і капусты замест піражкоў.
Гэтак жа прыгатаваць крупнік з пшанічнай рассыпістай кашы.
|