Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    КУЦЬЦЯ З ПШАНІЦЫ З МАКАМ

    -400 г пшаніцы,

    -1/2 шклянкі цукру або 100 г мёда,

    -200 г маку,

    -200 г ядраў грэцкіх арэхаў.

     

    Пшаніцу перабраць, прамыць, высыпаць у кіпень, давесці да кіпення,

    адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або чыгун,

    заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам

    і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці.

    Пасля гэтага выняць і астудзіць.

    Паміж тым вымыць шклянку маку, абліць яго кіпенем, а затым халоднай

    вадой, стаўчы ў ступцы, пакуль не расцяруцца зярняткі і мак не збялее,

    дадаць цукровы пясок або мёд, можна трохі солі.

    Дбайна змяшаць з пшаніцай.

    Калі куцьця апынецца густой, падліць трохі астылай вады,

    у якой варылася пшаніца, у апошнюю чаргу дадаць грэцкія арэхі.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (05.01.2015)
    Праглядаў: 304 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar