Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    КУЦЬЦЯ З ЯЧНЫХ КРУП З МАКАМ

    -2 шклянкі ячных круп,

    -3 л вады,

    -1 шклянка малака,

    -0,5 - 1 шклянка маку,

    -2-3 ст. лыжкі мёда,

    -2 ст. лыжкі журавінавага або парэчкавага варэння.

     

    Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы пену.

    Як толькі крупа пачне вылучаць слізь, лішнюю ваду зліць,

    кашу перакласці ў іншы посуд, дадаць малако

    і варыць да гатовасці круп, увесь час памешваючы.

    Асобна прыгатаваць мак: заліць яго крутым кіпенем,

    пакінуць на 5 хвілін, затым ваду зліць, мак прамыць,

    зноў заліць крутым кіпенем і,

    як толькі на паверхні вады пачнуць з'яўляцца кропелькі тлушчу,

    адразу яе зліць.

    Распараны мак перацерці ў ступцы,

    дадаючы па 1 г. лыжцы кіпеню да 1 ст. лыжкі маку.

    Падрыхтаваны мак змяшаць з кашай, дадаць мёд

    і, бесперапынна памешваючы,

    прагрэць на слабым агні на працягу 5-7 хвілін.

    Затым зняць кашу з агню і заправіць варэннем.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (05.01.2015)
    Праглядаў: 304 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar