
-2 шклянкі ячных круп,
-3 л вады,
-1 шклянка малака,
-0,5 - 1 шклянка маку,
-2-3 ст. лыжкі мёда,
-2 ст. лыжкі журавінавага або парэчкавага варэння.
Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы пену.
Як толькі крупа пачне вылучаць слізь, лішнюю ваду зліць,
кашу перакласці ў іншы посуд, дадаць малако
і варыць да гатовасці круп, увесь час памешваючы.
Асобна прыгатаваць мак: заліць яго крутым кіпенем,
пакінуць на 5 хвілін, затым ваду зліць, мак прамыць,
зноў заліць крутым кіпенем і,
як толькі на паверхні вады пачнуць з'яўляцца кропелькі тлушчу,
адразу яе зліць.
Распараны мак перацерці ў ступцы,
дадаючы па 1 г. лыжцы кіпеню да 1 ст. лыжкі маку.
Падрыхтаваны мак змяшаць з кашай, дадаць мёд
і, бесперапынна памешваючы,
прагрэць на слабым агні на працягу 5-7 хвілін.
Затым зняць кашу з агню і заправіць варэннем.

|