Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    КОЛІВА

    - ячныя крупы - 2 шклянкі

    - вада - 3 л

    - малако - 1 шклянка

    - мёд - 2-3 ст. л.

    - журавінавае або парэчкавае варэнне - 2 ст.л.

    - мак - няпоўная шклянка

     

    Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні,

    здымаючы ўвесь час пену.

    Як толькі крупа пачне вылучаць слізь, лішнюю ваду зліць,

    а кашу перакласці ў іншы посуд, дадаць малако і варыць

    да мяккасці круп і загусцення увесь час памешваючы.

    Асобна падрыхтаваць мак: заліць яго крутым кіпенем,

    даць распарыцца, пакінуўшы на 5 хвілін.

    Затым ваду зліць, мак прамыць, ізноў заліць крутым кіпенем

    і адразу жа зліць яго, як толькі пачнуць з'яўляцца кропелькі тлушчу

    на паверхні вады.

    Распараны мак перацерці ў парцалянавай ступцы, дадаючы па палове

    гарбатнай лыжачкі кіпеню да кожнай сталовай лыжкі маку.

    Падрыхтаваны мак змяшаць са згуслай, размякчанай ячнай кашай,

    дадаўшы мёд, прагрэць на слабым агні 5-7 хвілін,

    бесперапынна памешваючы, зняць з агню і заправіць варэннем.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (05.01.2015)
    Праглядаў: 359 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar