Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    СОЧЫВА

    -1 шклянка пшаніцы,

    -100 г маку,

    -100 г ядраў грэцкіх арэхаў,

    -1-3 ст. л. мёда,

    -цукар - па густу

     

    Падрыхтаванае зерне пшаніцы спачатку таўкуць у драўлянай ступе

    драўляным песцікам, перыядычна падліваючы ледзь-ледзь

    цёплай вады, каб цалкам вызваліць зерні ад абалонкі.

    Затым ядро адлучаюць ад жыта, адсяваючы,

    прасейваючы і прамываючы, а затым з чыстых зерняў

    вараць на вадзе звычайную рассыпістую нішчымную вадкую кашу,

    астуджаюць, падсалоджваюць па густу.

    Для падсалоджвання лепш выкарыстоўваць толькі мёд,

    але частку яго ў мэтах эканоміі можна замяніць і цукрам.

    Асобна, у адмысловым посудзе,

    расціраюць мак да атрымання макавага малачка,

    дадаюць мёд, змешваюць да аднастайнай масы і дадаюць да кашы.

    Калі каша густая, яе трэба развесці астуджанай кіпячонай вадой.

    У апошнюю чаргу дадаюць ядры грэцкіх арэхаў.

    Сочыва можна прыгатаваць і з рысу.

    Суадносіны кампанентаў захоўваюцца.

    Часам дадаюць разынкі, але гэта не абавязкова.

    Само сабой зразумела, што разынкі павінны быць старанна прамыты,

    адвараны да мяккасці.

    Гатовая страва павінна быць сакавітай,

    рысавыя зерні павінны захоўваць цэласнасць,

    гэта значыць быць "макулінка ад макулінкі".

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (06.01.2015)
    Праглядаў: 369 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar