-4-5 шклянак малака,
-100 г аўсяных шматкоў,
-40 г сметанкавага масла,
-30 г разынак,
-2 ст. лыжкі какава-парашка,
-1,5 шклянкі цукру,
-1 дробка ваніліну,
- арэхі або гарбузовыя семечкі.
З аўсяных шматкоў адсеяць муку. Шматкі высыпаць на бляху, пакласці на іх маленькія кавалачкі масла, паставіць у гарачую духоўку і, час ад часу памешваючы, падсмажыць да светла-карычневага колеру.
Какаву змяшаць з цукрам і адсеяннай аўсянай мукой. Малако закіпяціць, дадаць ашпараныя разынкі, шматкі, ванілін і сумесь з какавы, памешваючы, варыць 5 хвілін.
Кісель выліць у посуд, пасыпаць сечанымі арэхамі або зернямі гарбузовых семечак. Падаваць халодным, з малаком.
|