-400 г рысу,
-200 г разынак,
-1/2 шклянкі цукру або 100 г мёда,
-карыца.
Рыс перабраць, прамыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення,
адкінуць на сіта або друшляк і прамыць халоднай вадой.
Затым рыс зноў заліць вялікай колькасцю халоднай вады
і варыць да гатовасці, не мяшаючы.
Ваду зліць, рыс астудзіць, цукровы пясок развесці
невялікай колькасцю вады і злучыць з рысам.
Калі замест цукру выкарыстоўваецца мёд,
то развесці яго ў прапорцыі 1:2.
Размяшаўшы масу, дадаць вымытыя і ашпараныя кіпенем разынкі,
карыцу і зноў дбайна змяшаць.
Выкласці на вялікую талерку, зверху параўняць
і пасыпаць па густу цукровай пудрай.
|