Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Печыва

    АБАРАНКІ УКРАІНСКІЯ

    -4 шклянкі мукі

    -12 яйкаў

    -300 г сметанкавага масла (або 1,5 шклянкі расліннага без паху)

    -2 3/4 шклянкі вады

    -соль,

    -цукар па густу

     

    Муку абавязкова прасеяць 2 разы праз валасяное сіта. Ваду закіпяціць з алеем і цукрам, усыпаць адразу ўсю муку і размешваць цеста 2-3 хвіліны, пазбягаючы камякоў і прыліпання. Паставіць астываць да 60°С, не меней. Яйкі падзяліць на бялкі і жаўткі, жаўткі ўвесці ў цеста ўвесь час размешваючы. Узбіць бялкі і асцярожна ўвесці ў цеста, змешваючы ў адзін бок або зверху ўніз. Цеста змясціць у скрутак і выціскаць на змазаны алеем або пакрыты пергаментнай паперай ліст кольцамі-абаранкамі (не імкніцеся зрабіць іх занадта вялікімі). Па жаданні пасыпаць абаранкі папярэдне запараным кулінарным макам. Выпякаць у гарачай духоўцы да падрумяньвання. Заварное цеста даволі капрызнае і патрабуе навыку і спрыта. Важна выканаць сапраўды ўсе прапорцыі мукі і вадкасці, густое цеста не падыходзіць і становіцца клеклым, вадкае - расцякаецца. Заварное цеста нельга выпраўляць даданнем мукі або вады, усё павінна быць зроблена адразу адным махам

    Катэгорыя: Печыва | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 110 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar