- мука - 500г
- сухія дрожджы - 20г
- маргарын - 250г
- яйка - 2 шт.
- магалеб - 1/2 г.л.
- соль - 1.5 дзес.л.
- цукровая пудра - 1 дзес.л.
- цёплая вада або малако - 40г
- яйка (жаўток) - 1 шт.
Прыгатуйце дражджавое цеста. Пасля 20 - 25 хвіліннай растойкі у цёплым месцы падзяліце ў родзе кнотаў. З гэтых кнотаў адразайце кавалачкі велічынёй з яйка, раскочваючы акругліце і прыдайце ім форму абаранкаў Нашмаруйце зверху яечным жаўтком і ўпрыгожце дамаскай чарнушкай. Для Таго, каб зрабіць сезамныя абаранкі наліце трохі вады з цукрам у посуд і размяшайце. Цеста, якое будзеце пакрываць сезамам, перш апусціце ў гэтую цукровую ваду і забяспечце, каб усе абаранкі былі цалкам пакрытыя сезамам. Раскладзіце на змазаную алеем бляху і пастаўце на 25 - 30 хвілін. Пячыце прыкладна 15 - 20 хвілін у духоўцы нагрэтай да 200°С.
|