Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Печыва

    АМЕРЫКАНСКІ АБАРАНАК

    - сухія дрожджы - 18г

    - цёплая вада - 1/2 шклянкі

    - цукар - 2 г. л.

    - летняя вада - 2 шклянкі

    - соль - 2.5 г. л.

    - хлебная мука - 6 шклянак

    - кукурузныя крупы - 1/2 шклянкі.

     

    Высыпаць дрожджы ў шклянку з цёплай вадой, дадаць цукар і размяшаць да растварэння дрожджаў. Даць пастаяць 5 мін. да з'яўлення на паверхні плеўкі. Пераліць сумесь у міску і дадаць летнюю ваду. Увесці соль. Увесці 5,5 шклянак мукі, змешваючы сумесь драўлянай лыжкай пасля ўводзін кожнай шклянкі. Цеста павінна атрымацца ліпкім. Пасыпце працоўную паверхню паловай пакінутай мукі, выкладзіце цеста. Астаткамі мукі пасыпце цеста зверху. Павольна пачынайце вымешваць цеста, пакуль мука з ім не злучыцца. Энергічна вымешвайце цеста на працягу 15 хвілін. Калі сумесь усё яшчэ застаецца ліпкай, трэба дадаць некалькі ст. л. мукі. Востры нож пагрузіць у муку і затым з яго дапамогай разрэзаць цеста на 16 роўных частак. Кожную порцыю скруціць у шар. Вялікім пальцам праткніце цэнтр кожнага шара наскрозь, каб атрымалася адтуліна прыкладна ў 2 см. Пасыпаць падносы або апрацоўчыя дошкі паловай кукурузных круп і размясціць на іх абаранкі прыкладна ў 2,5 см сябар ад сябра. Накрыць чыстым ручніком і змясціць на 45 мін у цёплае месца без скразнякоў для ўзняцця цеста. Зняць ручнік і змясціць падносы з абаранкамі на 1 гадзіну у халадзільнік. Разагрэць духоўку да 200 градусаў С. Закіпяціць 3 стаканы вады ў вялікім рондалі. Пасыпаць 2 бляхі пакінутымі кукурузнымі крупамі. Класці па 4 абаранка ў кіпячую ваду. Бездакорныя абаранкі павінны апусціцца на дно і маментальна падняцца. Варыць каля 4 мін, пераварочваючы абаранкі кожныя 30 сек. Не хвалюйцеся, калі абаранкі не апусціліся на дно, але калі яны туды апусціліся і засталіся ляжаць, пачакайце, пакуль яны не паднімуцца на паверхню, і тады пачынайце адлічваць 4 мін. Выняць абаранкі шумоўкай і змясціць іх на некалькі секунд на чысты ручнік, каб увабралася залішняя вільгаць. Размясціць па 8 абаранкаў на кожнай блясе. Па жаданні можна абаранкі зверху пасыпаць спадабаным дадаткам (сезамі, часныком або цыбуляй). Выпякаць 35 мін да залацістай скарыначкі.

    Катэгорыя: Печыва | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 165 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar