На 12 порцый:
-1 кг мукі,
-1 ст. л. солі,
-50 г дрожджаў,
-4 ст. л. расліннага алею,
-200 г пладовай мякаці гарбуза,
-50 г міндальнай саломкі
1.Прасеяць муку ў вялікую міску. Змяшаць з соллю. Злёгку разагрэць 600 мл. вады і растварыць у ёй дрожджы. Дадаць да мукі ваду з дрожджамі, раслінны алей і замясіць цеста. Накрыць дражджавое цеста вечкам і паставіць у цёплае месца на 30 хвілін.
2.Нацерці на тарцы пладовую мякаць гарбуза і дадаць да дражджавога цеста. Калі трэба, дадаць яшчэ трохі мукі.
3.Зрабіць з цеста 12 шароў. Зрабіць у сярэдзіне кожнага вялікую адтуліну, каб атрымаліся абаранкі. Нагрэць духоўку да 200. Закіпяціць вялікую колькасць падсоленай вады і акунуць туды кожны абаранак з дапамогай шумоўкі на 1/2 хвіліны.
4.Затым выкласці абаранкі на бляху, высцеленую паперай для выпякання, пасыпаць міндалем і выпякаць у духоўцы 2 хвіліны і затым абавязкова даць застыгнуць у халадзільніку.
|