-мука - 350 г
-смятана - 100 г
-масла сметанкавае - 150 г
-цукар - 1 ст. лыжка
-цукар ванільны - 0.5 пакуначка
-яйка - 1 шт
-малако згушчонае варанае - 1 банка
-ядра грэцкіх арэхаў смажаныя - колькі сыдзе
-пудра цукровая - па густу
-ці шакалад - па густу
Прыведзены ніжэй рэцэпт арэшкаў дапаможа зрабіць вельмі смачнае печыва не толькі да свята, але і проста да добрага настрою. Спосаб падрыхтоўкі печыва з пясочнага цеста нескладаны, але рэцэпт арэшкаў патрабуе адмысловых формачак для выпечкі "шкарлупін". Хутка замясіць цеста з мукі, смятаны, масла, цукру, яйка і ванільнага цукру. Паставіць у халадзільнік на 40-50 хвілін. Раскачаць цеста ў тонкі пласт, формачкай ці маленькай шкляначкай выразаць невялікія кружочкі. Выкласці іх у формачкі для выпякання арэшкаў і спячы ў духоўцы. Атрыманыя палоўкі арэшкаў ("шкарлупіны") астудзіць і напоўніць іх вараным згушчоным малаком. У адну палоўку ўкласці ядзерка смажанага грэцкага арэха і сляпіць з другой палоўкай. Завяршаецца рэцэпт арэшкаў упрыгожваннем печыва. Гатовыя арэшкі можна пасыпаць цукровай пудрай ці памачыць у растоплены шакалад.
|