-5-30 г прафітроляў гатовых,
-10 яек (жаўткоў),
-20 г цукру,
-2 г мукі,
-70 г малака,
-1 г ванільнай палачкі
Для падрыхтоўкі ванільнага соусу яечныя бялкі адлучыць ад жаўткоў; жаўткі ўліць у посуд, усыпаць цукар, муку, дадаць ваніль і старанна расцерці да утварэння аднастайнай масы. Пасля гэтага масу развесці малаком і, бесперапынна памешваючы драўлянай лапаткай, праварыць да загусцення (маса павінна трымацца на лапатцы), а затым працадзіць праз сіта ці марлю і астудзіць. Пры падачы ў крэманкі ці вазачкі ўліць соус і пакласці ў яго прафітролі
|